České menhiry
Menhir - Zakletý mnich is one of České menhiry.

1. Menhir - Zakletý mnich

Drahomyšl, Drahomyšl, Ústecký
Historische und geschützte Stätte · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [1]. Drahomyšl, okres Louny - Menhir v Drahomyšli je druhým nejznámějším menhirem v Čechách. Oprávněně. Skvělé umístění, velikost a podmanivost okolí vyzývají k návštěvě. Mehr erfahren.

Menhir - Baba is one of České menhiry.

2. Menhir - Baba

Slavětín, Slavětín, Ústecký
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [3]. Slavětín, okres Louny (Baba) - Slavětínský menhir se špatně hledá, ale stojí za prozkoumání. Uprostřed krajiny strom, pod stromem menhir. Mehr erfahren.

Menhir - Zkamenělý slouha is one of České menhiry.

3. Menhir - Zkamenělý slouha

Ládevská (Pod křížem), Prag, Hlavní město Praha
Reisen und Transport · Praha-Dolní Chabry · 2 Tipps und Bewertungen

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [4]. Dolní Chabry, obvod Praha 8 (Zkamenělý slouha) - Chaberský menhir si určitě nenechte ujít. Je vlastně jedinám dochovalým menhirem na území Prahy. Mehr erfahren.

Menhir is one of České menhiry.

4. Menhir

Horoměřice, Horoměřice, Středočeský
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [5]. Horoměřice, okres Praha západKámen stojí při polní cestě vedoucí z Horoměřic východním směrem k buližníkovým pahorkům Na skalceNachází se asi 300 metrů od okraje obce, poblíž velk Mehr erfahren.

5. Menhir - Zkamenělec

Družec, okres Kladno, Družec, Středočeský
Reisen und Transport · 2 Tipps und Bewertungen

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [6]. Družec, okres KladnoMenhir od roku 1690 známý jako Zkamenělec je dnes opřen v rohu zdi hřbitova po pravé straně hlavního vchodu do kostela. Mehr erfahren.

Zkamenělý pastýř (Kamenný muž) is one of České menhiry.

6. Zkamenělý pastýř (Kamenný muž)

7.5
Klobuky, Klobuky, Středočeský
Historische und geschützte Stätte · 3 Tipps und Bewertungen

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [7]. Klobuky, okres Kladno - Nejznámější český menhir si rozhodně nenechejte ujít. je to opravdový kolos. Jenom těžko ho přehlédnete. Doplněno o fotografiez července 2005 Mehr erfahren.

Menhir - Zbuzany is one of České menhiry.

7. Menhir - Zbuzany

Zbuzany, Zbuzany, Středočeský
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [9]. Zbuzany, okres Praha západ - Menhir, který bude mít asi jedno z českých prvenství - jmenují se po něm ulice. U menhiru I. až U menhiru V. Fascinující zjištění. Mehr erfahren.

8. Menhir

Kamenný Most, Středočeský
Historische und geschützte Stätte · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry [10]. Kamenný most, okres Kladno - Kámen stojící u polní cesty u kóty 250 metrů, západně od obce v místě se širokým rozhledem, označeném na mapáchpomístním názvem U kamene. Mehr erfahren.

Menhir - Ledce is one of České menhiry.

9. Menhir - Ledce

Ledce, Přelíc, Středočeský
Reisen und Transport · 2 Tipps und Bewertungen

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [12]. Ledce, okres Kladno - Najít menhiry (je jich víc) mezi Ledci a Přelícem nebylo vůbec snadné. Nakonec se podařilo několik kamenů najít. Ale prý jich je tam ještě víc. Mehr erfahren.

10. Menhir - Kamenná panna

Rakovník, Rakonitz, Středočeský
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [14]. Rakovník, okres Rakovník - Kousek za koncem Rakovník najdete maličký menhir. Opravdu maličký. Mehr erfahren.

Menhir - Hřivčice is one of České menhiry.

11. Menhir - Hřivčice

Hřivčice, Hřivčice
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [16]. Hřivčice, okres Louny - Hřivčický menhir je jeden z mála menhirů, které najdete doslova uprostřed města či vesnice. Také je jedním z nejvíce "poslepovaných" menhirů. Mehr erfahren.

12. Menhir - Tuchlovice

Tuchlovice, Tuchlovice, Středočeský
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [20]. Tuchlovice, okres Kladno - Kámense nachází, patrně v druhotné poloze, v příkopu u cesty z Tuchlovic k dolu Nosek, asi 220 metrů od objektudolu. Mehr erfahren.

Menhir Hradištko (Kersko) is one of České menhiry.

13. Menhir Hradištko (Kersko)

U kamene (Kersko), Hradištko, Středočeský
Denkmal · 2 Tipps und Bewertungen

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [22]. Hradištko (Kersko), okres Nymburk - Menhir poněkud vybočující ze zaběhnutého umístění - žádné Slánsko/Rakovnicko/Kladensko - tenhle najdete kousek od Nymburka. Mehr erfahren.

14. Menhir - Smečno

Smečno, Smečno, Středočeský
Denkmal · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [26]. Smečno okres Kladno - Mírně sporný menhir - je v něm vyryt kříž a pověst k němu vázaná by mohla naznačovat, že jde spíše o křížový kámen. Mehr erfahren.

15. Menhir - Orasice

Orasice, Orasice
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Menhiry : [27]. Orasice, okres Louny - Tohoto drobečka budete hledat těžko. Je sice na okraji vesnice, ale je tak malinký, že musíte dojít opravdu až k němu. Mehr erfahren.

Kounov - kamenné řady is one of České menhiry.

16. Kounov - kamenné řady

Kounov, Kounov, Středočeský
Reisen und Transport · 1 Tipp

Daniel D.Daniel Dočekal: Kounov a jeho kamenné řady - Tisíce kamenů vyrovnaných do stovky metrů dlouhých řad - přitom to nejsou žádné malé kamínky. Nedaleko Kounova (Rakovnicko) najdete zajímavé místo - včetně naučné stezky Mehr erfahren.